Pappardelle édesburgonyával, zsályával és sonkával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pappardelle édesburgonyával, zsályával és sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg pappardelle
10 szelet vékonyra szeletelt sonka
1 db hámozott édesburgonya
1 csokor friss, kisebb csokor zsályalevél
9 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 és fél dl tejszín
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Az édesburgonyát meghámozzuk zöldségtisztítóval, és vékony csíkokra vágjuk.

3. Közben felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A burgonyát adagonként, minden oldalán 1-2 perc alatt ropogósra sütjük. A felesleges olajat leitatjuk konyhai papírtörlőn.

4. A fokhagymát, a sonkaszeleteket és a zsályaleveleket az olajos serpenyőben aranyszínűre és ropogósra sütjük. Hozzáöntjük a száraz fehérbort, és 2 percen át főzzük.

5. Beletesszük a tejszínt, a parmezán felét, és ráborítjuk a tésztát. Sózzuk, borsozzuk. Összerázzuk, alacsony hőfokon még 2 percig főzzük. Megszórjuk a maradék parmezánnal. Forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Pappardelle édesburgonyával, zsályával és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 674 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Pappardelle édesburgonyával, zsályával és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
cikkek