Régimódi almatorta

Tarte aux pommes d'hier

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Régimódi almatorta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
ízlés szerint
A töltelékhez:
4 db savanykás, hámozatlan alma
4 db savanykás, apróra vágott alma
2 és fél dkg darált mandula
1 evőkanál vaj
1 evőkanál nádcukor

Elkészítés:

1. A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk és 60 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Az alma felét meghámozzuk, és apróra daraboljuk, a vajjal és a nádcukorral kompótot készítünk el belőle. A maradék almát hámozatlanul vékony lemezekre vágjuk, leöntjük a calvadosszal és 5 dkg cukorral megszórva állni hagyjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

3. A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát, több helyen villával megszurkáljuk. Az almapépet rásimítjuk a tésztalapra, ráhelyezzük az almaszeleteket. A sütőben 30 percig sütjük.

4. A créme fraîche-t (tejfölt), a darált mandulát, a maradék cukrot és a tojássárgáját összekeverjük, és a tortára öntjük. További 15 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.

Régimódi almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1483 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Régimódi almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
twitter