Moche és zöldfűszeres kolbász

Moche et saucisse d'herbes

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Moche és zöldfűszeres kolbász
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 szál fűszeres kolbász
100 dkg burgonya
40 dkg édes hagyma
2 dl olaj
½ dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint szegfűszeg
A díszítéshez:
ízlés szerint párolt vörös áfonya

Elkészítés:

1. A kolbászokat forrásban lévő vízben előfőzzük. Hideg vízzel lehűtjük, leszárítjuk.

2. A burgonyát héjában megfőzzük (ne főjön szét), majd meghámozzuk és nagy kockára vágjuk.

3. A megtisztított hagymát, a kolbászt és a burgonyát a fűszerekkel, sóval és az olajjal fazékba tesszük, és fedő alatt 25 percig pároljuk. Ezután leöntjük róla a levet, amit felfogunk, félretesszük.

4. Feldaraboljuk a kolbászokat, a burgonyával tányérra rendezzük. Melegen tartjuk.

Az olívaolajat hozzáadjuk a főzőléhez, majd megszórjuk a petrezselyemmel és frissen őrölt borssal.

5. Az ételt leöntjük a forró mártással, néhány szem párolt vörös áfonyával díszítjük és azonnal tálaljuk.

A moche kelkáposztával ízesített kolbász, a Cévennek igazi specialitása.
Moche és zöldfűszeres kolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 565 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Moche és zöldfűszeres kolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja