Éticsiga csalánmártásban

Cassolette de petits gris d'Aurillac aux orties sauvages

| Éticsiga csalánmártásban receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Éticsiga csalánmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csalán
48 kisebb konzerv éticsiga
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
másfél dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csigák levét leöntjük és a konzervlét felfogjuk. A fehérbort másfél deci konzervlével és a megtisztított fokhagymával fazékba tesszük, és a felére beforraljuk.

2. A maradék lében felhevítjük a csigákat, melegen tartjuk.

3. Közben a csalánt leöblítjük, leveleit letépkedjük és pezsegve forró vízbe tesszük, majd amint a víz újra forrni kezd, levesszük a tűzről, leszűrjük. A leveleket szitán átpasszírozzuk.

4. A csalánpürét összekeverjük a boros csigalével, és közvetlenül tálalás előtt a vajjal felverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. 12-12 csigát teszünk egy-egy levesestányérra és leöntjük a szósszal.

Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Éticsiga csalánmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Éticsiga csalánmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
facebook