Cantal sajtos felfújt

Soufflé au Cantal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cantal sajtos felfújt
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
8 dkg cantal sajt
1 és ¼ dl forró tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt, reszelt bors
ízlés szerint
A sütőformákhoz:
szükség szerint vaj

Elkészítés:

1. A sajtot lereszeljük. Kis edényben felolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a lisztet és habverővel összekeverjük, hogy kis csomók keletkezzenek. Ráöntjük a forró tejet és tovább keverjük, amíg megköt. Levesszük a tűzről, sózzuk és borsozzuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a lisztes masszához keverjük.

3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendiót és összekeverjük. A tojáshabot óvatosan a keverékhez adjuk és összevegyítjük, hogy homogén masszát kapjunk.

4. A felfújtas formákat jól kivajazzuk, beletöltjük a masszát, és a sütőben 15 percig sütjük.

Cantal sajtos felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Cantal sajtos felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja