Szarvasgombás tojásbatyu szarvasgombás sodóval

Oeuf truffé en baluchon et sabayon truffé

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szarvasgombás tojásbatyu szarvasgombás sodóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg konzerv szarvasgomba
8 db tojás
1 evőkanál vaj
8 szelet vékonyra szeletelt szendvicskenyér
A díszítéshez:
ízlés szerint turbolyalevél
A kenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A szarvasgombából nyolc szép szeletet vágunk, félretesszük, a többit apróra vágjuk.

Egy tálat kibélelünk megvajazott frissen tartó fóliával. Megszórjuk kevés szarvasgomba-vagdalékkal, óvatosan belecsúsztatunk egy felütött tojást. Ezután a fóliát, amilyen szorosan csak lehetséges, a tojás fölött, konyhai fonallal batyuvá kötözzük. Ezt a folyamatot az összes tojással megismételjük.

2. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, a kenyérszeleteket aranybarnára pirítjuk benne.

A sodóhoz a két tojássárgáját kis edénybe tesszük, 1 dl konzerv szarvasgombalével kis lángon habosra verjük. Megmelegítjük a félretett szarvasgombát.

3. A fóliás tojásokat forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Két-két pirított kenyérszeletet teszünk a tányérokra, mindegyikre ráhelyezünk egy fóliától megszabadított tojást, leöntjük a sodóval, a szarvasgombaszeletekkel és turbolyalevelekkel díszítjük.

Szarvasgombás tojásbatyu szarvasgombás sodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Szarvasgombás tojásbatyu szarvasgombás sodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja