Angolna tartármártással

Anguille de Loire au tartare

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Angolna tartármártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 120 dkg-os angolna
4 evőkanál tartármártás
1 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál liszt
1 db tojás
2 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az angolna bőrét lehúzzuk, a halat kibelezzük, megmossuk, összegöngyöljük és konyhai kötöző zsineggel átkötjük. Fazékban vizet forralunk, beletesszük a zöldfűszercsokrot, az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd pár perc múlva hozzáadjuk a halat, és 15 percig pároljuk.

2. Kivesszük, lecsepegtetjük, a lisztben megforgatjuk. A grillezőt felforrósítjuk. A tojást az olajjal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az angolnát megmártjuk benne, és a grillben megpirítjuk. A halat a petrezselyemmel díszítjük, a tartármártással tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tartármártás

Tartármártás
25 dkg otthon készített majonéz vagy
25 dkg konzerv majonéz
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2.5 dkg finomra vágott kapribogyó
5 dkg lecsepegtetett, apróra vágott csemegeuborka

1. Kis tálban a lecsepegtetett kapribogyót és a csemege uborkát összekeverjük a jó minőségű kész majonézzel vagy a házi készítésű majonézzel és a petrezselyemmel.

2. A mártást azonnal tálalhatjuk, vagy a tálalás előtt frissen tartó fóliával lefedve 30 percig hűtőben tarthatjuk. Grillen, olajban sült halételekhez kínálhatjuk.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál friss majoránna
1 szál friss kakukkfű
2 szál friss petrezselyem

1. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk.

2. A csokrot muszlinba vagy gézbe kötjük.

Olyan hosszú zsineggel hurkoljuk át, amellyel az ételbe majd belelógathatjuk, és ennél fogva a főzés végén kiemelhetjük.

Angolna tartármártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Angolna tartármártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek