Zsázsakrémleves

Potage au cresson

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsázsakrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kockára vágott burgonya
1 csokor apróra vágott zsázsa
15 dl forrásban lévő víz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és másfél liter sós vízben feltesszük főni.

2. Felforraljuk, majd kisebbre vesszük alatta a hőt, és 30 percig hagyjuk csendesen forrni.

3. Közben apróra vagdaljuk a zsázsa szárát, a leveleit gondosan megmossuk. Néhány kisebb levelet félreteszünk a díszítéshez.

4. A zsázsát hozzáadjuk a burgonyához, és további 10-15 percig együtt főzzük, majd a levest botmixerrel pépesítjük.

5. Belekeverjük a créme fraiche-t (tejfölt), sóval, borssal ízesítjük. A zsázsalevelekkel díszítve tálaljuk.

Zsázsakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 711 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Zsázsakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek