Sárga tőkehal Bercy módra

Merlans Bercy

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárga tőkehal Bercy módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db 35 dkg-os sárga tőkehal
15 dkg csiperkegomba
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 kis fej apróra vágott mogyoróhagyma
15 dkg vaj
másfél dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat kibelezzük, megmossuk. A petrezselymet és a megtisztított hagymát apróra vágjuk, a nagyobbik részét összekeverjük a fele vajjal, sózzuk, borsozzuk. A vagdalékkal a halat megtöltjük.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Vajjal kikenünk egy tűzálló formát, elosztjuk rajta a maradék hagymát és petrezselymet, ráfektetjük a halakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk néhány vajdarabkával.

3. A megtisztított gombát a maradék vajon megpároljuk, majd a borral és a babérlevéllel együtt hozzáadjuk a halhoz. A sütőben 15 percig pároljuk, közben a levével többször megöntözzük. A sütőformában azonnal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sárga tőkehal Bercy módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 509 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Sárga tőkehal Bercy módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
hírlevél