Cseresznyeszörp

| Cseresznyeszörp receptek

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, húsdaráló, szűrő, tűzhely
Eljárások: darálás, dunsztolás, főzés, kimagozás, szűrés

Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kg érett cseresznye
Elkészítés:

A megmosott, kimagozott gyümölcsöt ledaráljuk, és puhára főzzük. Ha kihűlt, a levét leszűrjük, és gyöngéden kipréseljük a visszamaradt gyümölcshúst. Minden liter léhez 50 dkg cukrot adunk és 15 percet forraljuk, majd palackokba töltjük, lezárjuk, és száraz gőzbe tesszük.

Hozzászólás beküldése:

Cseresznyeszörp
Cseresznyeszörp
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...