Ecetes-olajos tengeri pérhal

Muggini in teglia

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ecetes-olajos tengeri pérhal
Eljárások: filézés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 db konyhakész, 35 dkg-os pérhal
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A forma kenéséhez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A halat folyó víz alatt leöblítjük, leszárítjuk és kissé kiolajozott tűzálló formába tesszük.

2. Megsózzuk, megkenjük olívaolajjal, megcsepegtetjük két evőkanál vörösborecettel, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

3. Óvatosan felöntjük a maradék ecettel, és fehérborral, majd további 15 percig sütjük.

4. Kivesszük a halakat, egy kanál segítségével kifilézzük, és tálra rendezzük. A levét ráöntjük, frissen őrölt fekete borssal megszórjuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Ecetes-olajos tengeri pérhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Ecetes-olajos tengeri pérhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon