Sajtos padlizsánegytál calabriai módra

Parmigiana di melanzane alla calabrese

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt parmezán sajt
20 dkg szeletelt caciocavallo sajt
50 dkg hámozott, passzírozott paradicsom
200 dkg tisztított, szeletelt padlizsán
10 dkg szeletelt kolbász
vagy
10 dkg szeletelt salsicce
2 db keményre főzött tojás
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 db tojás
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk, lecsepegtetjük. Kevés liszttel megszórjuk, mélyebb serpenyőben, bő, forró olajban kisütjük. Az olajat félretesszük. A meghámozott paradicsomot átpasszírozzuk, az olívaolajjal és a bazsalikommal, kevés sóval egy másik serpenyőben mártássá besűrítjük.

2. A darált húst három tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, sóval, borssal jól összekeverjük, kis golyókat gyúrunk belőle, és a félretett, felforrósított olajban kisütjük.

3. A maradék két tojást keményre főzzük, megtisztítjuk. A caciocavallo sajttal és a salsicciával, vagyis a kolbásszal együtt felszeleteljük.

4. Egy tűzálló tál aljára kevés paradicsomszószt kenünk, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, megszórjuk parmezán sajttal, elosztjuk rajta a húsgolyókat, a tojás-, kolbász- és sajtszeleteket, meglocsoljuk kevés paradicsomszósszal. Befedjük a maradék padlizsánnal, a maradék reszelt sajttal, és ráöntjük a maradék paradicsomszószt. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt átsütjük, forrón tálaljuk.

Sajtos padlizsánegytál calabriai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sajtos padlizsánegytál calabriai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter