Pácolt angolna

Capitone marinato

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt angolna
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg angolna
2 és fél gerezd fokhagyma
ízlés szerint
néhány szem egész fekete bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az angolnát megmossuk, darabokra vágjuk, és bőröstől a forró olajban kisütjük.

2. Egy serpenyőben a vörösborecetet a meghámozott és apróra vágott fokhagymával, a babérlevéllel meg borssal, kevés sóval felforrósítjuk.

3. A sült angolnadarabokat porcelántálra helyezzük, leöntjük a forró páccal. Néhány napig, de legjobb, ha két hétig a pácban érleljük az angolnát.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Pácolt angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Pácolt angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook