Sonkás szélesmetélt

Tagliatelle al prosciutto

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kockára vágott főtt sonka
vagy
15 dkg kockára vágott pármai sonka
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 kisebb fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tészta főzéséhez:
30 dl forrásban lévő víz
ízlés szerint
A tésztához:
3 db tojás
30 dkg búzaliszt
1 csipet

Elkészítés:

1. A tésztához az összes hozzávaló felhasználásával jól formálható tésztaalapot gyúrunk.

2. Nedves ruhával letakarjuk, 30 percig pihentetjük, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk, kb. 5 mm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.

3. Nagy fazékban, 3 liter sós vízben kb. 10 perc alatt éppen csak puhára (al dente) főzzük.

4. Kis kockákra vágjuk a sonkát, közben a zsíros részeit különválasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

5. A vajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a zsíros sonkakockákat, üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sovány sonkát is, állandóan kevergetve megpirítjuk.

6. A tésztát a sonkával jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, a parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Sonkás szélesmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sonkás szélesmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szótár