Rétestészta - alaprecept

Pasta di strudel classica

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rétestészta - alaprecept
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg olvasztott vaj
25 dkg búzaliszt
3 evőkanál langyos víz
3 evőkanál langyos víz
1 csipet
6 dkg darabolt vaj
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet munkalapra halmozzuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. A mélyedésbe öntünk három evőkanál langyos vizet, hozzátesszük a darabkákra vágott vajat, a tojássárgáját és a sót. Jól összekeverjük a liszttel, és egyenletes, ruganyos tésztává gyúrjuk, amíg a masszában kis hólyagocskák keletkeznek. A tésztából cipót formázunk, 30 percig pihentetjük.

2. Konyharuhát terítünk a munkalapra, kissé meglisztezzük, rátesszük a tésztát, és nyújtófával minél vékonyabbra kinyújtjuk. Majd a rétestésztát kézfejünkkel tovább nyújtjuk, amíg szinte átlátszóvá válik. Vigyázzunk, nehogy elszakadjon! A tésztalapot a konyharuhára visszaterítjük, olvasztott vajjal megkenjük, és az előkészített tölteléket elosztjuk rajta.

3. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, kizsírozott sütőlapra tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórjuk és forrón tálaljuk.

Töltelék a réteshez

Töltelék a réteshez
1 pohár fehérbor
50 dkg hámozott, apróra vágott alma
1 db reszelt héja citrom
1.5 dkg kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj

1. Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, a gyümölcsöt apróra vágjuk.

2. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a fehérbort és a citromhéjat, sűrűn folyó péppé főzzük.

3. Hagyjuk kihűlni, majd az alapreceptnél leírtak szerint járunk el.

Rétestészta - alaprecept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 608 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Rétestészta - alaprecept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szótár