Babérlevél alatt sült angolna

Bisato sull'ara

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babérlevél alatt sült angolna
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb konyhakész, darabolt angolna
vagy
1 nagyobb konyhakész, darabolt angolna
ízlés szerint friss babérlevél
ízlés szerint durva szemcséjű

Elkészítés:

1. Az angolna bőrét lenyúzzuk, a halat kibelezzük.

2. A halhúst lemossuk, papírtörlővel szárazra törölgetjük, 7-8 centiméteres darabokra vágjuk, és tűzálló formába helyezzük.

3. Megsózzuk, a babérlevelekkel beborítjuk, kevés vizet öntünk alá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben, fedő nélkül, 30-40 percig sütjük.

Általában burgonyapürével kínálják.

Egyszerűbb megtisztítani az angolnát, ha újságpapírral vagy sóba mártott tenyérrel megfogjuk az angolna farkát, ott a bőrét körbevágjuk, és egy harapófogóval megfogva lehúzzuk a bőrt a halról.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Babérlevél alatt sült angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1041 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Babérlevél alatt sült angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
hírlevél