Egytálétel hüvelyesekből és gabonából

Imbrecciata

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Egytálétel hüvelyesekből és gabonából
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg lencse
5 dkg árpa
5 dkg kukorica
5 dkg lóbab
5 dkg búza
5 dkg apró tarkabab
10 dl húsleves
1 csokor majoránna
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dkg szalonna
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hüvelyeseket és a gabonát külön-külön áztatjuk egy éjszakán át. Másnap a levet leöntjük, az egyes fajtákat külön-külön megfőzzük.

2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, megpirítjuk benne kicsit a szalonnát, majd a hagymát üvegesre pároljuk benne. Beletesszük gorombára vágott majoránnát meg a paradicsompürét, kb. 15 percig, kis lángon, lassan főzzük.

3. Hozzáadjuk a hüvelyeseket meg a gabonaféléket, jól összekeverjük. Felöntjük a levessel, esetleg helyette vízzel, és még néhány percig forrni hagyjuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Egytálétel hüvelyesekből és gabonából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Egytálétel hüvelyesekből és gabonából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista