Töltött derelye

Pansoti

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
3 db tojás
50 dkg búzaliszt
ízlés szerint
A töltelékhez:
50 dkg mángold
50 dkg borágó
15 dkg ricotta
2 db tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 ág majoránna
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A lisztből és a tojásból kevés sóval tésztát gyúrunk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen. A tésztát kinyújtjuk, és tenyérnyi nagyságú háromszögekre vágjuk.

2. A zöldségeket megmossuk, és víz hozzáadása nélkül addig pároljuk, amíg a levelek összeesnek. Jól kinyomkodjuk, mixerben pépesítjük, majd összekeverjük a friss sajttal, a ricottával, a tojással és a parmezán sajttal.

3. Apróra vágjuk a majoránnaleveleket és a megtisztított fokhagymát, ugyancsak belekeverjük a pépbe. Egy teáskanállal diónyi adagot teszünk minden tésztadarabra. A végeit ráhajtogatjuk a töltelékre, hogy hasas derelyéket kapjunk.

4. Sós vízben kb. 10 perc alatt félkeményre főzzük. Diómártással kínáljuk.

Diómártás

Diómártás
2.5 dl tejszín
5 dkg fenyőmag
18 db dióbél
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
0.5 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz::
igény szerint főtt tészta

1. A diót néhány pillanatra forró, majd hideg vízbe mártjuk, így könnyen lehúzhatjuk a héját. A diót, a fenyőmagot, a fokhagymát és a petrezselymet aprítógépben összevagdaljuk, tálba tesszük.

2. Állandó keverés mellett a tejszínt lassan belefolyatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A reszelt parmezán sajttal és a felolvasztott vajjal főtt tésztával kínáljuk.

Töltött derelye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 757 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött derelye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook