Tejben sült sertéscomb

Arrosto di maiale al latte

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejben sült sertéscomb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tej
100 dkg sertéscomb
1 ág rozmaring
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
igény szerint búzaliszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertéscombot leöblítjük, leszárítjuk, nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, ráöntjük a bort, lefedjük, és a húst két napig a hűtőszekrényben érleljük.

2. Felhasználáskor kivesszük a combot, gondosan szárazra töröljük, megszórjuk egy kevés liszttel. Nagyobb serpenyőben felhevítjük a vajat, beletesszük a húst, az apróra vágott rozmaringot, és kis lángon mindegyik oldalát barnára sütjük.

3. Ráöntjük a tejet, sóval, borssal fűszerezzük. Rátesszük a fedőt, és a húst kb. 120 perc alatt puhára pároljuk.

4. A combot előmelegített tálra helyezzük, melegen tartjuk.

5. A főzőlevet addig főzzük, amíg krémessé válik. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve forrón tálaljuk.

Tejben sült sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tejben sült sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon