Bab szardellamártásban

Fasoj in salsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bab szardellamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg friss, nagy szemű fejtett bab
5 evőkanál vörösborecet
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss babot kifejtjük a hüvelyéből, lábosban, annyi vízben, amennyi éppen ellepi, lefedve, lassan megfőzzük. (Ha szárazbabot használunk, 40 dkg elegendő, de célszerű főzés előtt legalább 12 órára langyos vízbe áztatni.) Amikor a bab megfőtt, levesszük a tűzről, de még állni hagyjuk a levében.

2. Az olívaolajat kisebb serpenyőben felforrósítjuk, a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdet kissé megpároljuk benne. Hozzáadjuk a szardellafiléket, kicsit tovább pároljuk. Rátesszük a petrezselyem felét, a vörösborecetet, sót és kevés borsot, és néhány percig együtt főzzük. Majd tálba szedjük.

3. A babot leszűrjük, óvatosan hozzávegyítjük az ecet-szardella keverékhez. A tálat lefedjük, és az egészet kb. egy órán át pihentetjük. Rászórjuk a maradék petrezselymet, és tálaljuk.

Bab szardellamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 914 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Bab szardellamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter