Édes kukoricacipók

Zaleti

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes kukoricacipók
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál mazsola
1 pohár grappa
10 dkg vaj
25 dkg kukoricaliszt
2 és fél dl tej
10 dkg búzaliszt
½ csomag sütőpor
1 csipet

Elkészítés:

1. A mazsolát beáztatjuk a grappába. A vajat felforrósított tejben felolvasztjuk.

2. A kétféle lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, a sót meg a cukrot, és az egészet összekeverjük. A vajas tejjel összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Ha szükséges, még öntünk hozzá kevés tejet. Végül a beáztatott mazsolát is belekeverjük.

3. A tésztából tenyérnyi méretű cipócskákat formálunk, nem túl szorosan egymás mellé sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.

Édes kukoricacipók
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Édes kukoricacipók
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon