Lakkozott sertésoldalas

Costillar de cerdo lacado

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lakkozott sertésoldalas
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg sertésoldalas
20 dkg folyékony akácméz
vagy
20 dkg folyékony méz
2 evőkanál borecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertésoldalast megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A mézet az ecettel elkeverjük, és megkenjük vele az oldalast.

2. A hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetjük. A húst kivesszük a pácból, és lecsepegtetjük.

3. Forró faszénen vagy a sütő előmelegített grillje alatt kb. 30 percig sütjük, közben többször megfordítjuk, és a mézes páccal megkenegetjük.

4. A kész bordát a csontok mentén feldaraboljuk, és nagyon forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Lakkozott sertésoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 629 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Lakkozott sertésoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
ételfotó