Angolna fehér babbal

Anguilas con habichuelas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Angolna fehér babbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg konyhakész, darabolt angolna
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 nagyobb érett, kockára vágott paradicsom
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú paprika
1 fej apróra vágott vöröshagyma
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvízben hagyva felforraljuk, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a babot. Közepes lángon 30 percig főzzük.

2. Az angolnát megmossuk, és adagnyi darabokra osztjuk. A babhoz adjuk, megsózzuk, és gyenge tűzön kb. 20 percig pároljuk.

3. Közben az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. A paprikát hozzáadjuk, és kissé meg­sütjük. A paradicsomot belekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük, és 15 percig pároljuk.

4. A zöldségkeveréket a babhoz adjuk, és még néhány percig kis lángon pároljuk. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.

Egyszerűbb megtisztítani az angolnát, ha újságpapírral vagy sóba mártott tenyérrel megfogjuk az angolna farkát, ott a bőrét körbevágjuk, és egy harapófogóval megfogva lehúzzuk a bőrt a halról.
Angolna fehér babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Angolna fehér babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja