Csirke langusztával

Pollo con langosta

| , Párolt csirke rákkal receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csirke langusztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db főtt languszta
1 db 120 dkg-os csirke
1 dl olívaolaj
1 nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
2 db érett, húsos paradicsom
1 és ¼ dl édes fehérbor
2 és fél dl szárnyasalaplé
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál darált mandula
4 dkg reszelt étcsokoládé
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
¼ dl brandy
néhány szál sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét jól megmossuk, leszárogatjuk és feldaraboljuk. Sóval és borssal bedörzsöljük.

2. 4 evőkanál olívaolajat egy lábosban felforrósítunk, és jól megpirítjuk benne a feldarabolt csirkét. A hagymát hozzáadjuk, és üvegesre pároljuk.

3. Ezután beletesszük a hámozott, kockára vágott paradicsomot, és kis ideig együtt sütjük vele. A fehérborral és a szárnyasalaplével leöntjük, és beletesszük a babérlevelet. 15 percig közepes lángon főzzük.

4. A fokhagymát a mandulával, a sáfránnyal, a csokoládéval, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a brandyvel és a maradék olívaolajjal mozsárban sűrű péppé törjük, majd a csirkéhez adjuk.

5. A langusztákat félbevágjuk, szintén a mártásba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk benne. Tálalás előtt szükség szerint sózzuk és borsozzuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirke langusztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Csirke langusztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
google+