Hajában sült zamatos burgonya

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, grillező, húsdaráló, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, szűrő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, felengedés, főzés, grillezés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, rántás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, töltés, törés

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tisztított burgonya
A chilis húsmártáshoz:
1 evőkanál chilipor
1 evőkanál chiliszósz
40 dkg paradicsom
1 dl leszűrt konzerv vörösbab
1 evőkanál paradicsompüré
1 fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A fűszeres gombamártáshoz:
3 dl tejszín
50 dkg tisztított, szeletelt gomba
1 kiskanál chilipor
2 evőkanál chiliszósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej összevágott vöröshagyma
6 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sajtos avokádómártáshoz:
1 db hámozott, szeletelt avokádó
10 dkg reszelt edami sajt
1 késhegynyi cayenne-bors
2 dl tej
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A burgonya héját villával megszurkáljuk, és tepsire fektetve közepesen meleg (180 °C-os) sütőben kb. 30 percig vagy addig sütjük, amíg kívül ropogós, belül puha lesz.

2. A chilis húsmártáshoz az olajat a vajjal megmelegítjük, és a hagymát megpároljuk benne.

3. A húst beleforgatjuk, és kevergetve megpirítjuk. A többi hozzávalóval, lefedve, időnként megkeverve, 25-30 percig pároljuk. A sült krumplidarabok tetejét kereszt alakban bevágjuk, kissé széthúzzuk, és a mártást beletöltjük. Tejfölt is kínálhatunk hozzá.

4. A sajtos avokádómártáshoz a vajat felolvasztjuk, és a lisztet beleszórva, kevergetve, 1 percig sütjük.

5. A tűzről lehúzva a tejjel felengedjük, majd a tűzre visszatéve, kevergetve mártássá főzzük. Végül megfűszerezzük, és a sajt felét belekeverjük.

6. A sült burgonyákat behasítjuk, az üregbe avokádószeleteket fektetünk, és a mártással leöntve, a maradék sajttal megszórjuk. Addig grillezzük, míg a sajt a tetejére olvad.

7. A fűszeres gombamártáshoz a hagymát a vajban megpároljuk, majd a gombát és a chilimártást meg a fűszereket hozzáadjuk. 10 percig, kevergetve, főzzük. A tejszínt is beleöntjük, és 10 perc alatt sűrű mártássá főzzük.

8. A sült burgonyát behasítjuk, és a gombamártást ráhalmozzuk.

Hozzászólás beküldése:

Hajában sült zamatos burgonya
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...