Édes-savanyú pecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Édes-savanyú pecsenye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A pácléhez:
8 dkg méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál csípős francia mustár
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A húsról minden hártyát lebontunk.

2. A pácléhez a paradicsomlevet az ecettel, a cukorral, a mézzel, a szója- meg a Worcestershire-szósszal, a mustárral, a fokhagymával és a borssal alaposan összekeverjük.

3. A páclevet a húsra öntjük, jól beleforgatjuk, és 12 óráig a hűtőszekrényben érleljük, közben meg-megforgatjuk.

4. A húst a páclétől lecsepegtetjük, de a páclevet megőrizzük. Forró rostra fektetve mindkét felén 6-8 percig sütjük (ha közepesen átsültet akarunk), közben a páclével kenegetjük.

5. Deszkára áttéve 5 percig pihentetjük, majd átlósan vékony szeletekre vágjuk.

Úgy ellenőrizhetjük, hogy a hús megsült-e, ha a villa hátával megnyomjuk. Ha még nyers, akkor lágy, ha közepesen sült, akkor rugalmas, a jól átsült pedig kemény.
A recepthez karcsú marhabélszínt használhatunk, melynek a vége egyben van (3 cm vastag).
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Édes-savanyú pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 930 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Édes-savanyú pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
bevásárlólista