Zsázsaleves

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsázsaleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg zsázsa
4 szál újhagyma
10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
7 és fél dl csirkealaplé
3 dl víz
ízlés szerint tejföl
vagy
ízlés szerint tejszín
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát, az újhagymát meg a zsázsát apróra vágjuk, és a vajon kevergetve 3 percig pároljuk, hogy megpuhuljon.

2. A liszttel megszórjuk, és a csirkelevessel kevergetve felengedjük, hogy sima legyen. Tovább keverve felforraljuk, hogy a leves kissé besűrűsödjön. Lefedve, kis lángon 10 percig főzzük. Langyosra hűtjük.

3. A levest kisebb adagokban a turmixgépben pépesítjük, majd újra felmelegítjük, megborsozzuk, és ha kell, utánasózzuk. A tányérban 1-1 kanálka tejszínnel vagy tejföllel is koronázhatjuk, és zsázsaágacskával díszíthetjük.

Csirkeleves-alap

Csirkeleves-alap
150 dkg csirkecsont
2 db darabolt sárgarépa
1 fej hámozott zeller
12 szem bors
2 nagyobb fej héjas, darabolt vöröshagyma
30 dl víz
1 csokor zöldfűszer

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A csirkecsontokat és a hagymát a tepsire terítjük. 50 percig vagy addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Utána egy nagy fazékba átrakjuk.

2. A vízzel felengedjük, és a zöldséget, a zöldfűszert meg a borsszemeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kis lángon 180 percig főzzük, a tetején képződő habot időnként szűrőlapáttal leszedjük.

3. A levet gyorsan lehűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. A tetejéről a zsírt gondosan leszedjük. Utána a levet leszűrjük, a többi belevalót kidobjuk.

Zsázsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 585 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Zsázsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
van itthon