Zsázsasaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsázsasaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg zsázsa
1 nagyobb narancs
1 db grapefruit
1 evőkanál málnaecet
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A zsázsát alaposan megmossuk és leszárítjuk. A nagyobb hajtásokat széttépjük, és a vastagabb szárakat eltávolítva tálba tesszük.

2. A narancs két végéről 1-1 lapot levágunk, hogy a hús kilátsszon, majd a sárga héjat spirál alakban lehámozzuk, a fehér bundáját kidobjuk. Egy kb. 4 cm-es héjat megtartunk, és a narancscikkek hártyáját lefejtjük.

A grapefruitot hasonlóképpen készítjük elő. A gyümölcsöket a zsázsára szórjuk.

3. A héjakat hajszálvékony csíkokra vagdaljuk.

4. A salátát először az olajjal, majd az ecettel meglocsoljuk, óvatosan összekeverjük. A tetejét a narancshéjcsíkokkal megszórjuk.

Málnaecetet magunk is készíthetünk: 16 dkg málnát összetörünk, és fél liter enyhe ecettel leöntjük. Üvegbe töltve batisztruhával lekötjük, és hűvös, sötét helyen 3 napig állni hagyjuk. Időnként felrázzuk. (Sose tegyünk rá fém fedőt!) Dupla gézen vagy batisztruhán keresztül tiszta üvegbe átszűrjük, és hűvös, sötét helyen tároljuk.
A zsázsát mindig nagyon alaposan mossuk meg. Vegyes salátafélékkel vagy zsomborral is készíthetjük.
Zsázsasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Zsázsasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
könyvek