Koreai savanyú szójacsíra

Namul

| Szójacsíra saláta receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Koreai savanyú szójacsíra
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szójacsíra
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
másfél teáskanál szezámolaj
1 csipet
½ teáskanál kristálycukor
2 dkg karikára vágott újhagyma
1 evőkanál pirított szezámmag
½ teáskanál chilipehely

Elkészítés:

1. A szójacsírát 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, amíg megpuhul, de még ropogós marad. Leöntjük róla a vizet, és hideg vízben leöblítjük, majd ismét lecsepegtetjük.

2. A szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, a cukrot, csipetnyi sót, kevés finomra őrölt fekete borsot, a vékonyra karikázott újhagymát és a pirított szezámmagot összekeverjük, ráöntjük a szójacsírára, és az egészet jól összeforgatjuk.

3. Tálalás előtt 120 perc hosszat hűtjük, és körítésként, salátának kínáljuk. Tehetünk a páclébe fél teáskanál chilipelyhet is, ha szeretjük a csípős ízeket.

Koreai savanyú szójacsíra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 941 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Koreai savanyú szójacsíra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár