Sárgarépás sütemény

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, sütőpapír, szita, tepsi, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, szitálás, szögletes forma bélelése papírral

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tisztított, reszelt sárgarépa
1 kiskanál szódabikarbóna
25 dkg rétesliszt
3 db simára kevert tojás
8 dkg dió
9 dkg mazsola
1 kiskanál sütőpor
2 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál őrölt fahéj
A mázhoz:
6 dkg porcukor
Elkészítés:

1. Egy 20 x 20 cm-es tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük. A répát a mazsolával és a cukorral elkeverjük, majd a simára kevert tojással és az olajjal összedolgozzuk.

2. A lisztet átszitáljuk, majd a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket belekeverjük, és a dióval együtt a tésztamasszához adjuk.

3. Az előkészített tepsibe töltve a tetejét elsimítjuk, és a előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza. A sütőből kivéve 10 percig a tepsiben pihentetjük, ezután rácsra vagy deszkára borítjuk, majd a talpára állítjuk.

4. A mázhoz a krémsajtot és a porcukrot elektromos babverővel addig verjük, amíg könnyű, habos lesz. A kihűlt tésztára simítjuk, és tetszés szerint fűszerkeverékkel, szerecsendióval vagy reszelt citromhéjjal megszórjuk.

Hozzászólás beküldése:

Sárgarépás sütemény
1 értékelés alapján: 1 2 3 4 5 (5)
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...