Édesburgonya parajjal és vízigesztenyével

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya parajjal és vízigesztenyével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt vízigesztenye
50 dkg kockára vágott édesburgonya
40 dkg tisztított paraj
2 evőkanál olaj
2 teáskanál reszelt pálmacukor
2 teáskanál sambal oelek
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
A tálaláshoz:
igény szerint párolt rizs

Elkészítés:

1. A kockákra vágott édesburgonyát egy nagy lábosban, lobogó vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a zöldségolajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. 1 percig pirítjuk a fokhagymát és a sambal oeleket (cseresznyepaprika-krémet), amíg illatozni kezdenek.

3. Beletesszük az édesburgonyát és a vízigesztenyét, és közepes-erős lángon, folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Közepesre mérsékeljük a lángot, a wokba szórjuk a pálmacukrot, és még 2 percig pirítjuk, amíg a cukor elolvad.

4. Beletesszük a parajt, a szójaszószt és az alaplevet, és addig keverjük, amíg a paraj éppen csak megfonnyad. Párolt rizzsel tálaljuk.

Édesburgonya parajjal és vízigesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 582 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Édesburgonya parajjal és vízigesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek