Bazsalikomos pesto

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: botmixer, fokhagymaprés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, serpenyő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, szikkasztás, törés, turmixolás

Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor friss bazsalikom
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg pirított fenyőmag
vagy
5 dkg pirított mandula
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A friss bazsalikomot megmossuk és megszikkasztjuk.

2. Hozzáadjuk a megpirított fenyőmagot (vagy mandulát), a tört fokhagymagerezdet és a reszelt parmezánt.

3. Géppel felaprítjuk, majd vékony sugárban olívaolajat dolgozunk bele. Sózzuk-borsozzuk.

Hozzászólás beküldése:

Bazsalikomos pesto
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...