Sült csirke gombamártással

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült csirke gombamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 130 dkg-os csirke
A mártáshoz:
25 dkg tisztított, összevágott gomba
6 dkg vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
4 szál összevágott újhagyma
1 evőkanál vermut
vagy
1 evőkanál sherry
A töltelékhez:
1 db simára kevert tojás
5 dkg puha zsemlemorzsa
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 fej összevágott vöröshagyma
15 dkg tisztított, összevágott gomba
1 szál összevágott zeleri
1 szelet húsos szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A csirkéről valamennyi zsírt leszedjük, és a szárnyast megmossuk, majd megtörölgetjük.

2. A töltelékhez valamennyi hozzávalót összegyúrjuk, és a csirke hasüregébe tömködve, a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

3. Tepsire fektetve közepesen meleg (180 °C-os) sütőben kb. 60 percig sütjük. Darabolás előtt az elzárt sütőben, letakarva 15 percig pihentetjük.

4. A mártáshoz a hagymát 3 dkg vajon megfonnyasztjuk, és a gombát megsütjük rajta.

5. A maradék 3 dkg vajon a lisztet 1 percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a borral meg a sherryvel felengedjük, a tejszínt belekeverjük, megborsozzuk.

6. A tűzre visszatéve, kevergetve sűrű mártássá főzzük. Párolt vegyes zöldséget is adhatunk a csirkéhez.

A tölteléket a csirkéből kivéve külön tesszük el a hűtőben, és 30 perc alatt a sütőben újra felmelegíthetjük.
A pecsenye levét is külön, kis tálkában tároljuk.
A sült csirkét a hűtőszekrényben a leghidegebb polcon legfeljebb 2-3 napig tárolhatjuk.
Sült csirke gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Sült csirke gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
van itthon