Diós bárányburger joghurtmártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós bárányburger joghurtmártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg összevagdalt dió
igény szerint pita
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál currypor
3 db összevágott paradicsom
ízlés szerint
A joghurtmártáshoz:
1 dl joghurt
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 evőkanál összevágott mentalevél
1 kis tubus majonéz
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A húst a dióval, a hagymával meg a curryporral alaposan összedolgozzuk, és vizes kézzel 8 gombócot formázunk belőle, ezeket 1,5 cm vastag húspogácsákká lapítjuk. Felhasználásig letakarva hűtőbe tesszük.

2. A joghurtmártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.

3. A grillt vagy egy teflonserpenyőt vékonyan kiolajozunk, és a húspogácsákat mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon 8 percig sütjük. Zsebes zsemlében (pitakenyérben) paradicsomkockákkal megrakva, a joghurtmártással leöntve kínáljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Diós bárányburger joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 603 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Diós bárányburger joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recept beküldése