Spenótos báránypástétom

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb tisztított paraj
25 dkg tisztított, szeletelt gomba
1 evőkanál köménymag
1 evőkanál szezámmag
2 és fél dl víz
2 evőkanál liszt
1 kiskanál friss, összevágott rozmaring
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
2 evőkanál olaj
A megkenéshez:
igény szerint tej
A tésztához:
18 dkg vaj
32 dkg finomliszt
1 csipet
2 evőkanál hideg víz
1 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. Egy kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. Az olajon teflonserpenyőben a hagymát megfonnyasztjuk, és a fokhagymát hozzáadva, kevergetve 1 percig a tűzön hagyjuk. A darált húst beleforgatjuk, és erős lángon, kevergetve addig sütjük, amíg a levét el nem párologja, közben villával az összetapadt húsdarabkákat szétbontjuk.

2. A gombát, a rozmaringot meg a paradicsompürét hozzáadjuk, a liszttel meghintjük, és a vízzel felengedve a leveskockát belemorzsoljuk. Kevergetve felforraljuk, majd fedő nélkül, kis lángon, 5 percig pároljuk, hogy kissé besűrűsödjön, majd kihűtjük.

3. A parajt lecsumázzuk, és 3 percre lobogó forró vízbe rakjuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és összevagdaljuk.

4. A tésztához a lisztet a vajjal ujjbegyünkkel összemorzsoljuk, majd a tojással, csipetnyi sóval és a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

5. A tésztát kissé meglisztezett deszkán újból átgyúrjuk, majd a felét akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy 23 cm átmérőjű forma alját.

6. A húsvagdalékot evőkanállal a tészta alapra adagoljuk, de a szélén 2 cm-es üres rész maradjon. A parajleveleket ráfektetjük, és a tészta üres szélét tejjel megkenjük.

7. A maradék tésztát 26 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és a töltelékre fektetjük, a tésztaszélet összenyomkodjuk, hogy cakkos legyen. Tejjel megkenve, szezámmaggal és köménnyel megszórjuk, 40 perc alatt szép pirosra sütjük. Cikkekre vágva tálaljuk.

Spenótos báránypástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 641 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Spenótos báránypástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
könyvek