Puliszkás káposztaleves

Lahanosoupa

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Puliszkás káposztaleves
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg Julienre vágott káposzta
12 dkg kukoricaliszt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 nagyobb fej finomra vágva hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A káposztát 3 percre lobogó forró, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és félretesszük.

2. Az olajat egy nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, majd gyakran megkeverve 8 percig pirítjuk.

3. A levest külön lábosban felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricalisztet, és csomómentesre dolgozzuk.

4. A lángot lejjebb véve 10-15 perc alatt sűrűre főzzük. Akkor hozzáadjuk a káposztás-hagymás alapot, és további 10 perc alatt összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.

A lahanosoupa sok helyen egyszerűen vegyes zöldséglevest jelent; ebben a változatban a puliszka talán olasz hatásként értelmezhető.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Puliszkás káposztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Puliszkás káposztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter