Édes málé

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, sütő, sütőlap, tűzhely
Eljárások: forralás, forrázás, kevert tészta kikeverése, sütés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kukoricaliszt
10 dl tej
5 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 db tojás
Elkészítés:

1. A kukoricalisztet tálba öntjük, a tejet felforraljuk, leforrázzuk vele a lisztet, simára kavarjuk, majd tovább kavarjuk a tojásokkal, a cukorral és 3 dkg vajjal.

2. A maradék vajjal kikenünk egy sütőlapot, beleöntjük a masszát, és előmelegített, mérsékelt hőfokú sütőben tűpróbáig sütjük.

3. Hosszúkás darabokra vagy kockára vágva fogyasztjuk.

Szegény emberek szegényes süteménye ez, édességét elsősorban a kukoricaliszt természetes íze adja. A tetejére kent lekvár lendíthet rajta.
Hozzászólás beküldése:

Édes málé
Édes málé
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...