Juhtúros puliszka

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, lerakás, sütés, szaggatás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg juhtúró
10 dl víz
Elkészítés:

1. Megfőzzük a puliszkát.

2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kisütjük.

3. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, evőkanállal beleszaggatunk egy réteg puliszkát, meglocsoljuk langyos zsírral, megszórjuk a pörccel, és juhtúrót morzsolunk rá.

4. Ugyanígy folytatjuk egy következő, esetleg harmadik réteggel. Középmeleg sütőben jól átforrósítjuk.

Puliszka

10 dl víz
ízlés szerint

1. Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet, megsózzuk, majd a kukoricalisztet marokkal fokozatosan beleszórjuk, miközben kézi habverővel kavarjuk.

2. Mikor az összes lisztet csomómentesre kevertük, fedő alatt, egészen kis lángon kb. 10 percig főzzük, majd fakanállal kikavarjuk.

Hozzászólás beküldése:

Juhtúros puliszka
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...