Juhtúros puliszka

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Juhtúros puliszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg juhtúró
10 dl víz

Elkészítés:

1. Megfőzzük a puliszkát.

2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kisütjük.

3. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, evőkanállal beleszaggatunk egy réteg puliszkát, meglocsoljuk langyos zsírral, megszórjuk a pörccel, és juhtúrót morzsolunk rá.

4. Ugyanígy folytatjuk egy következő, esetleg harmadik réteggel. Középmeleg sütőben jól átforrósítjuk.

Puliszka

Puliszka
10 dl víz
ízlés szerint

1. Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet, megsózzuk, majd a kukoricalisztet marokkal fokozatosan beleszórjuk, miközben kézi habverővel kavarjuk.

2. Mikor az összes lisztet csomómentesre kevertük, fedő alatt, egészen kis lángon kb. 10 percig főzzük, majd fakanállal kikavarjuk.

Juhtúros puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Juhtúros puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
google+