Almás pite

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sütéshez, tálaláshoz:
2 dkg vaj
1 db tojás
3 dkg porcukor
A tésztához:
25 dkg vaj
50 dkg finomliszt
1 csipet
½ dl tejföl
A töltelékhez:
150 dkg rétesalma
vagy
150 dkg savanykás alma
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg darált dió

Elkészítés:

1. A lisztből, vajból, cukorból, tojássárgából, sóból, annyi tejföllel, amennyit felvesz, omlós tésztát gyúrunk, két cipóba osztjuk, és néhány órán át hűvös helyen pihentetjük.

2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, s miután csutkáját eltávolítottuk, lereszeljük, 30 percet állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét.

3. Egy sütőlapot kikenünk vajjal. Az egyik tésztacipót megfelelő méretűre kinyújtjuk, kibéleljük vele a sütőlapot, megszórjuk a zsemlemorzsával, ezen elterítjük az almát, és megszórjuk a cukorral meg a dióval. Kinyújtjuk a következő tésztalapot, a töltelékre borítjuk, és villával megszurkáljuk.

4. Felverünk 1 tojást, felével bekenjük a tésztát, 20 percig hideg helyen állni hagyjuk, majd ismét bekenjük, és ekkor kezdjük a sütést. Ha a teteje hirtelen pirulni kezdene, papírral letakarjuk. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni; négyszögletes darabokra vágjuk.

A tálon meghintjük porcukorral.

Almás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Almás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj