Diótorta

Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
6 dkg finomliszt
3 dl tej
12 dkg porcukor
½ dl rum
2 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
½ kávéskanál vaj
6 db tojás
12 dkg porcukor
4 dkg darált dió
11 dkg finomliszt
½ dl rum

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmad részével. A fehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákba óvatosan, kis adagonként belevegyítjük a tojáshabot, lisztet, diót és végül a rumot.

2. Egy kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, megvajazzuk, és ráöntjük a masszát.

3. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 30-35 perc alatt világosra sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, és 3 lapra vágjuk.

4. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük az apránként hozzáadott tejjel, gőz fölött, folyamatosan keverve besűrítjük, és kihűtjük. A cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a rumot, a diót, a vaníliás cukrot, és a főzött alappal alaposan kikeverjük.

5. A krémmel megtöltjük, bevonjuk, s végül feldíszítjük a tortát, s diószemekkel (ezek felét olvasztott csokoládéba mártva) körberakjuk.

Fogyasztás előtt egy napig hűtőszekrényben tartjuk.

Diótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1196 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Diótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szótár