Török joghurtos cukkinisaláta

Kabak salata

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fazék, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, papírtörlő, salátástál, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, kikeverés, passzírozás, áttörés, préselés, szűrés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg cukkini
1 és ¼ dl natúr joghurt
1 csokor finomra aprított kapor
másfél evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A cukkinit forró, sós vízben 10-12 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és papírtörlővel szárazra töröljük. Hosszában vékonyan felszeleteljük, és egy nagy salátástálba tesszük.

2. A joghurtot simára keverjük a citromlével és a kaporral, sózzuk, borsozzuk, majd rákanalazzuk a zöldségre.

3. A cukkinit villával nagyjából összetörjük, a salátát pedig tálalás előtt legalább 120 percre behűtjük.

Hozzászólás beküldése:

Török joghurtos cukkinisaláta
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...