Rózsás-kardamomos fánk

Nane goosh feel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rózsás-kardamomos fánk
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg finomliszt
4 evőkanál rózsavíz
½ teáskanál őrölt kardamom
3 nagyobb tojássárgája
1 nagyobb tojásfehérje
1 és ¼ dl tej
A sütéshez:
5 dl olívaolaj
vagy
5 dl olaj
A szóráshoz:
5 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A tojássárgájákat, a tojásfehérjét, a rózsavizet, a tejet és az őrölt kardamomot robotgépben fehéredésig keverjük, rászitáljuk a lisztet, fakanállal összeforgatjuk.

2. A tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és kézzel simára és rugalmasra dolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva 120 percet pihentetjük.

3. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, és ezeket késfok vastagságú, 8 cm átmérőjű korongokká nyújtjuk. A korongot óvatosan félbehajtjuk, majd a szélét a két fél találkozásánál villával lenyomkodjuk, de vigyázzunk: a hajtásnál maradjon egy kicsit kerekebb és vastagabb.

4. A kész süteményt tiszta konyharuhával letakarva még 5 percet pihentetjük. Az olajat egy nagy, mély serpenyőben forróra hevítjük, és a kardamomos fánkot adagonként 2-3 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Papírtörlőre szedve alaposan lecsöpögtetjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

Rózsás-kardamomos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 548 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Rózsás-kardamomos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
cikkek