Fenyőmagos töltött fasírt

Kofta mabrouma

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Fenyőmagos töltött fasírt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál fenyőmag
vagy
2 fej finomra vágva hagyma
2 db felvert tojás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál víz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
néhány szelet citrom
ízlés szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük, és kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat.

2. A darált bárányhúst sózzuk, borsozzuk, majd kézzel jól összedolgozzuk a hagymával meg a tojással.

3. A masszát tiszta munkalapra borítjuk, és hat egyforma, lapos téglalapot formázunk belőle. A téglalapokat az egyik hosszabb oldaluktól 1 centiméterre egyenletesen végigrakjuk fenyőmaggal, és ettől az oldalától indítva hosszában felcsavarjuk, hogy hosszúkás rudakat kapjunk.

4. A rudakat a tűzálló tálba fektetjük, rákockázzuk a vajat, rácsepegtetjük a vizet, és 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük. Előmelegített tálalótálra szedjük. A petrezselyemmel és a citrommal díszítve, rizs- vagy burgonyakörettel tálaljuk.

Ez az étel a szíriai Haleb (Aleppó) városából származik; ott a hosszúkás fasírtokat dekoratívan, körökben elrendezve egy kerek tálban, sütőben sütik meg.
Fenyőmagos töltött fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 600 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Fenyőmagos töltött fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
hírlevél