Mediterrán marharagu

Estouffade de boeuf

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mediterrán marharagu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kockára vágott marhahús
20 szem kimagozott fekete olajbogyó
2 szem kimagozott zöld olívabogyó
1 kisebb narancs reszelt héja
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dl víz
2 szál kockára vágott szárzeller
3 szál karikára vágott sárgarépa
1 evőkanál finomra aprított kakukkfű
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
6 gerezd finomra vágva fokhagyma
5 fej finomra vágva hagyma
15 dkg húsos, kockára vágott szalonna
vagy
15 dkg kockára vágott sózott szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 170 °C-ra (gázon 3-as fokozatra) előmelegítjük. Egy nagy tűzálló lábosban, közepes lángon felhevítjük az olajat, és kiolvasztjuk rajta a szalonnát.

2. Hozzáadjuk a marhahúst (marhanyakat), és körülbelül 8-10 perc alatt megpirítjuk. Rászórjuk a hagymát, és további 10 percig pirítjuk. Aláöntjük a bor egyharmadát, megvárjuk, amíg az alkoholtartalma elpárolog, majd megismételjük a maradék borral.

3. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a zellert, a sárgarépát és a babérlevelet is. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd 5 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, az olajbogyót, a paradicsomot, a fokhagymát és a narancshéjat.

5. A húst a sütőben 180 percet sütjük-pároljuk; egészen puhának kell lennie.

Mediterrán marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1218 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Mediterrán marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
van itthon