Zöldségleves pistou-val

Soupe au pistou

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves pistou-val
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál tisztított, karikára vágott sárgarépa
12 és fél dkg zöldbab
20 dkg fehér vesebab
2 db karikára vágott cukkini
2 szem hámozott, kockára vágott burgonya
20 dkg vörösbab
20 dkg apró levestészta
3 db kockára vágott paradicsom
1 fej finomra aprított hagyma
40 dl víz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A pistou-hoz:
9 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csokor friss bazsalikom
4 gerezd hámozott fokhagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
A tálaláshoz:
kevés frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A háromféle babot, a krumplit, répát, cukkinit, paradicsomot és a hagymát nagy lábosba tesszük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd kis lángon, gyakori kevergetés mellett 60 percet főzzük.

2. Beleszórjuk a levestésztát, és további 15 perc alatt készre főzzük.

3. A bazsalikommártáshoz (pistou-hoz) a fokhagymát és a bazsalikomot robotgépben finomra pürésítjük. Fokozatosan öntjük hozzá az olajat, és apránként beleszórjuk a parmezánt is, és az egészet a géppel simára dolgozzuk.

4. A kész mártást a leves tetejére kanalazzuk, megszórjuk még egy kis parmezánnal és jó forrón tálaljuk.

Ez az illatos leves igazi nyári kedvenc Provence-ban.
Ha száraz fehér- és vörösbabbal készítjük el, előző este áztassuk be a babokat.
Zöldségleves pistou-val
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 979 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Zöldségleves pistou-val
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
bevásárlólista