Nyúl édes-pikáns mártásban

Coniglio in agrodolce

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyúl édes-pikáns mártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál kristálycukor
1 db fiatal, darabolt nyúl
3 ág petrezselyem
1 fej karikára vágott hagyma
1 teáskanál szemes bors
3 evőkanál finomliszt
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
2 szál finomra vágva zellerszár
1 kisebb finomra vágva sárgarépa
1 evőkanál kapribogyó
3 evőkanál mazsola
15 nagyobb kimagozott, apróra vágott zöld olívabogyó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bort egy kis lábosban felforraljuk a petrezselyemmel, a felkarikázott hagymával, a babérlevéllel és a szemes borssal. 1 perc forralás után lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

2. A 6-8 darabba vágott nyulat nagy tálba tesszük, meglocsoljuk a boros páclével, és 6-8 órán át érleljük benne. Akkor kiszedjük és papírtörlővel leszárogatjuk. Sózzuk, borsozzuk, beforgatjuk lisztbe, és a felesleget lerázogatjuk róla.

3. Az olajat nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és körülbelül 10 perc alatt minden oldalán jól megpirítjuk. Kiemelve a serpenyőből félretesszük.

4. A visszamaradt zsiradékban 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk a hagymát, a zellert, a sárgarépát, a kapribogyót, az előzőleg rövid időre beáztatott, majd lecsöpögtetett mazsolát és az olajbogyót. Visszatesszük a nyulat, megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, és körülbelül 2 perc múlva felöntjük 2,5 dl leszűrt páclével. Lefedve, kis lángon addig pároljuk, amíg a hús szinte leomlik a csontról. Forrón tálaljuk.

Aki nem szereti a nyulat, helyettesítheti csirkével.
Nyúl édes-pikáns mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Nyúl édes-pikáns mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szótár