Algasaláta

| Algasaláta receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Algasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dkg szárított alga
1 doboz tépett zsázsa
½ db hosszában félbevágott kígyóuborka
2 szál csíkokra vágott újhagyma
A szezámos öntethez:
1 teáskanál fehér misokrém
2 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál japán szójaszósz
1 evőkanál mirin
2 evőkanál rizsecet

Elkészítés:

1. A különböző algaféléket külön tálakban hideg vízbe áztatjuk - a wakamét 10 percig kell áztatni, a többit 30 percig. Lecsepegtetjük.

2. Csak a wakamét forrásban lévő vízbe tesszük, és 2 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. Az összes algát a tálalótálba tesszük.

3. Az uborkát hosszában félbevágjuk. A magokat kiskanállal kikaparjuk, majd a húsát vékony szeletekre vágjuk. Az apróra vágott újhagymával meg a zsázsalevelekkel együtt az algához adjuk.

4. Az öntethez valókat egy kis kancsóba tesszük, és összekeverjük. Tálalás előtt a salátára locsoljuk, beleforgatjuk.

Szárított algák közül válasszuk a wakame-t, hijikit vagy az arame-t, vagy vegyesen ezeket a típusokat.
Algasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1843 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Algasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
ételfotó