Fehérmártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: habverő, kés, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: beforralás, hámozás, reszelés, gyalulás

Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 és fél dl sovány tej
2 kisebb babérlevél
1 kisebb fej vöröshagyma
1 teáskanál mustárpor
Elkészítés:

1. A mártáshoz a tejet, a keményítőt, a mustárport, a hagymát és a babérlevelet lábosba tesszük. Közepes tűzön addig keverjük habverővel, amíg besűrűsödik.

2. Levesszük a tűzről, kivesszük belőle a hagymát és a babérlevelet, és belekeverjük a parmezán sajtot.

3. Félretesszük, és időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.

Hozzászólás beküldése:

Fehérmártás
Fehérmártás
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...