Mangóchutney

Mangócsatni

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Mangóchutney
Adag: 9 adag (27 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg kristálycukor
225 dkg hagyma
1350 dkg érett mangó
1 evőkanál
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál mustármag
36 evőkanál gyömbérlekvár
1 db csípős fűszerpaprika

Elkészítés:

1. Hat félliteres üveget sterilizálunk.

2. A mangót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. A fekete ribizlivel együtt tálba tesszük, leöntjük a zöldcitromlével.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát.

4. Hozzáadjuk a csípős fűszerpaprikát és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a mangókeveréket, a mustármagot, a gyömbérlekvárt, a fahéjat, a sót, a cukrot és az ecetet.

5. Kis lángon felforraljuk és 15 percig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, de még nem esik szét. Eltávolítjuk a fűszerpaprikát. Langyosra hűtjük.

6. Átkanalazzuk az üvegekbe, a tetejükön 1 cm részt üresen hagyva. Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a tetőt.

7. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

8. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni.

9. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Az érett mangó színe a zöldtől a rózsapirosig terjedhet, a húsáé pedig a sárgától a narancs színűig. Olyan gyümölcsöt válasszunk, amely nyomásra enged egy kicsit.
A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Mangóchutney
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Mangóchutney
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek