Pirítós folyami rákkal és fekete szarvasgombával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Pirítós folyami rákkal és fekete szarvasgombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg szarvasgomba
8 dkg darabolt libamáj
4 szelet vastag szeletre vágott rozsos kenyér
24 db folyami rák
8 db konzerv paradicsom
2 maréknyi rukkola
2 db articsóka
1 dkg vaj
1 evőkanál konyak
1 és ¼ dl fehérbor
dl olívaolaj
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
12 dkg reszelt parmezán sajt
12 szál spárgacsúcs
ízlés szerint durva szemcséjű

Elkészítés:

1. Serpenyőben 2 cl olajon süssük át a fokhagymát a petrezselyemmel és a rákokkal. Öntsük hozzá a bort és a konyakot, főzzük. Levét tegyük félre, a rákokat bontsuk ki Az articsókát vágjuk vékony szeletekre, és 1 cl olajban süssük meg.

2. A 2 cm vastag kenyérszeleteket pirítsuk meg. A 4 kenyérszeleten osszuk el a rukkolát és a libamájat, a pecsenyelével locsoljuk meg, és borítsuk be a fele szarvasgombával.

3. Helyezzünk rá 2 paradicsomot, egy réteg parmezán sajtot, articsókaszeleteket, spárgát és rákfarkakat. A tetejére tegyük a maradék szarvasgombát, sózzuk meg, és csepegtessünk rá kevés olívaolajat.

Ezt a fogást a lorgues-i Bruno vendéglő tartja az étlapján.
Pirítós folyami rákkal és fekete szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 867 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Pirítós folyami rákkal és fekete szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
google+